Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2007 23:18 - Милчо Бонев - бай Миле
Автор: mutri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 37606 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2007 01:05



      


Милчо Бонев е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов-Маргина, Дмитрий Минев-Руснака, Румен Николов-Пашата, Младен Михалев-Маджо и Венцислав Стефанов. Всички са били съдружници в "Интергруп и партнерс" ООД, от която излизат през юли 1999 г. В дружеството остава само Пашата. Бонев е бивш полицай, прякора Бай Миле получава още като служител на МВР. В началото тръгва с ВИС. Държал е охранителни фирми в Самоков. Работил е с Костадин Димитров-Самоковеца.

Имал е бизнес и с известния от близкото минало бизнесмен Пламен Тимев-Ганди. Хора от подземния свят твърдят, че двамата са имали дискотеки в София и по Черноморието. Той участва в бургаските фирми "Холидей БГ", "Холидей БГД" ООД, във варненските "ШАГ" ООД, "Пеликан груп-96" ООД (заедно с известния като наместник на СИК във Варна Йордан Марков, който беше взривен в асансьор на блок през ноември 1997 г.), "Пеликан груп" ООД и "Агромил". В столицата е регистрирал като собственик фирмите "ММ-999-Милчо Бонев", "Бонилтравел"ООД, И Джи Ем ЕООД и "Живот 1" ООД. Според регистрацията повечето от тях се занимават с туристическа дейност и застраховки.

Убитият е свързан с управлението на футболен клуб "Славия", но от 1999 г. не е в управителния му съвет. Въпреки това участва в почти всички трансфери на футболисти от Сърбия и Черна гора. Има добри позиции и в Турция.

По данни на спецслужбите Бай Миле е човекът, осигурил извършителите на неуспешните опити за покушение срещу братята Георги и Любен Пехливанови преди две години. Той се свързва и с взривовете за близките на Поли Пантев след убийството му на остров Аруба. Според сръбския министър на вътрешните работи Душан Михайлович Милчо Бонев е работил със Земунския клан, а преди убийството е имал контакти с Вождовачкия и Новобелградския клан.

Как умря Милчо Бонев - бай Миле

30.07.04 16:01
Източник: Дневник
Историята на Милчо Бонев - бай Миле

Шестима са убити и двама - ранени при стрелбата в ресторант-градина "Славия" на ул. Коломан 1 малко преди 15:00 часа, потвърдиха от МВР. Сигналът е подаден в 15.28 часа.

Новината бе съобщена от служители на ресторанта. По първоначални данни са простреляни около 10, сред които Младен Михалев-Маджо и Милчо Бонев - Бай Миле. МВР потвърди смъртта на Милчо Бонев, известен като Бай Миле, един от лидерите в бившата групировка СИК, но отказаха да дадат повече информация за Михалев-Маджо.

Потвърдено е, че останалите петима убити са били от охраната на Бонев. Двама от ранените са в шокова зала на ВМА.

Нападателите са избягали с два автомобила. По непотвърдена информация те са били между 7-8 човека. Те са били маскирани като полицаи.

По първоначална информация нападателите са били няколко, стреляли са от автомобили, и още на вратата на заведението са застреляли двама от гардовете на Бонев. В заведението не е имало други посетители, освен компанията, каза още говорителят на СДВР. По думите му Бай Миле редовно посещавал това заведение, всеки ден по това време. Най-вероятно е стреляно с автомат "Калашников", допълни Николов.

Нападателите са стреляли с автомати и са избягали с черен автомобил, западен модел с надписи "Полиция", твърдят очевидци.

Милчо Бонев е посещавал този ресторант всеки ден по едно и също време, предаде репортер на "Дневник". В момента на стрелбата не е имало други посетители. Никой от персонала не е пострадал. В момента полицията уточнява дали е имало обратна стрелба от страна на охранителите на Бонев. Потвърдено е, че двама от тях са били убити от нападателите на вратата на ресторанта, а останалите са били на масата с Бонев.

Другите ранени също са били от охраната на Милчо Бонев - Бай Миле, според информация на Нова Телевизия.

След престрелката НСБОП проведе операция в столичния квартал "Симеоново". Според непотвърдена информация Специализираният отряд на НСБОП е задържал трима или четирима мъже.

Операцията се провежда до хотел "Жасмин". Според очевидци арестуваните се опитали да избягат с лек автомобил "Фолксваген Голф", при което са се ударили в полицейски автомобил. Районът е отцепен.

От МВР отказват информация по случая преди да е приключила операцията.


Милчо Бонев е известен като Бай Миле. Той е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов - Маргина, Дмитрий Минев - Руснака, Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо и Венцислав Стефанов. Всички те тогава са съдружници и в "Интергруп и партнърс" ООД. Бонев е бивш полицай. Прякорът Бай Миле получава още като служител на МВР.

В началото Бонев тръгва с ВИС. Държал е охранителни фирми в Самоков. Работил е с Константин Димитров-Самоковеца. По-късно Бонев отива в СИК. Имал е бизнес и с известния от близкото минало бизнесмен Пламен Тимев-Ганди. Хора от подземния свят твърдят, че двамата са имали дискотеки в София и по Черноморието.

Преди време Бай Миле се оттегля от СИК и започва собствен бизнес. Според бивши сикаджии Бонев не е бил от силните босове на групировката.

Бил е съдружник с Младен Михалев-Маджо, Венцислав Стефанов, Красимир Маринов-Маргина, Дмитрий Минев-Руснака в дружеството "Интергруп енд партнърс", но е излязъл от дружеството заедно с тях през юли 1999 г. Шеф обаче му остава Румен Николов - Пашата. Дружеството е регистрирано 1996 г. През 1996 г. пък той прави фирма "Пеликан Груп - 96", заедно с известния като наместник на СИК във Варна Йордан Марков, който беше взривен в асансьор на блок през ноември 1997 г.

Той участва в бургаските фирми "Холидей БГ", "Холидей БГД" ООД, във варненските "ШАГ" ООД, "Пеликан груп-96" ООД, "Пеликан груп" ООД и "Агромил". В столицата е един от собствениците на фирмите - "ММ-999-Милчо Бонев" "Бонилтравел"ООД, "И Джи Ем" ЕООД и "Живот 1" ООД. Повечето от фирмите се занимават с туристическа дейност и различни застраховки.

През септември 2001 година мощна бомба гръмва пред блока на Милчо Бонев в столичния квартал "Изток". Мощността на бомбата се е равнявала на 800 г тротил. Експлозията става точно, когато Бонев влиза във входа на блока си, придружаван от двамата си охранители. Бомбата рани тежко телохранителите на Бонев - 30-годишния Васил Костов и Николай Йорданов (36 г.).

Други фирми, в които Милчо Бонев е участвал са: "И Джи Ем", "Агромил", "Бонил Травел", "Европриз" и "Живот 1". Бизнесменът държи хотели в курорта Боровец. Той е и един от шефовете на ФК "Славия".

Милчо Бонев има интереси и в родния футбол. Интересите му във футбола се засилват през 2000 година. Тогава финансовият благодетел на Славия Младен Михалев отново се ангажира с управлението на клуба. Известният като Бай Миле бизнесмен става дясната му ръка. В екип с мениджър Любомир Воркапич той води в Славия бившия треньор на Марсилия Жарко Оларевич. Бонев има сериозно участие и в трансферите на немалко сръбски играчи в наши отбори.

В статия на най-тиражирания сръбски вестник "Вечерни новости" е обявен за основен доставчик на дрога в западната ни съседка. Огромното заглавие "Бай Миле снабдява с хероин Земунския клан" на първа страница на "Вечерни новости" направи от новината събитие №1 за всички телевизии в Сърбия. В статията се съобщава, че след операция "Сабя", която унищожи въпросния клан на боса Легия (името идва от белградския квартал Земун, където бил базиран), българи са направили контакт с наследниците на Земунци. Изрично се уточнява, че "комшиите засега само зареждат с хероин, но нямат разпространителска мрежа". "Това е напълно достатъчно на българите. Знаем, че Милчо Бонев е работил със Земунския клан", признава и МВР министърът на западната ни съседка Душан Михайлович. Според Михайлович в момента Бай Миле работи с Вождовачкия и Новобелградския клан. "Вечерни новости" уточнява, че полицаите в София не знаят откъде Милчо Бонев ръководи хората си, защото той бил непрекъснато в движение между България и Сърбия. "Бай Миле се крие вече втора година от хората, които през 2001 година се опитаха да взривят бившата барета", разкрива изданието (1 октомври 2001 г. - адска машина разби прозорците на жилищна кооперация в софийския кв. "Изток", където живее Милчо Бонев. Бай Миле оцелява и напуска България задълго. МВР има подозрения, че той е натопил Поли Пантев и в отговор Женята е организирал атентат срещу него).




Паника в СИК след екзекуцията на Бай Миле

01.08.04 18:31
Източник: Дневник

Лидерите на бившата групировка СИК са в панически шок след поредната жестока екзекуция на една от знаковите фигури в структурата Милчо Бонев - бай Миле, научи "Дневник" от близки до обкръжението им. Версията, която се разпростанява сред тях, е свързана с български поръчител, който е наредил разстрела на Бай Миле. Заедно с него в петък в ресторант "Градина" до столичния стадион "Славия" бяха убити и четирима от охранителите му, както и Методи Маринков от Пазарджик, с когото Бонев имал среща.

За Маринков се знае, че е криминално проявен, имал проблеми с местните наркобосове в Пловдив и търсил покровители в София. При стрелбата тежко бяха ранени още двама от охраната - Емил Стоянов и Александър Ананиев. Двамата са все още в реанимация с опасност за живота.

Друга версия сочи, че екзекуцията е свързана с разцепването в бившата силова групировка. Източници от престъпния свят твърдят, че бившите съдружници са в явна война, като от едната страна са Николай Маринов-Маргина и Дмитрий Минев-Руснака, а от другата - Бай Миле, Младен Михалев-Маджо и Венцислав Стефанов.

Според трета версия разстрелът е свързан с арестувания в България наркобос Сретен Йосич. Твърди се, че Бай Миле е потърсен от сръбската мафия, за да извади Йосич от затвора. Бонев е получил 3 млн. долара за това. Съществуват и предположения, че покушението е свързано с контрабанда на петрол. "На този етап не се изключва нито една версия - сръбска, холандска, българска или пловдивска. Всички са равностойни", заяви шефът на СДВР ген. Румен Стоянов.

Мократа поръчка е изпълнена перфектно, а мястото - ресторантът на стадион "Славия" в София, е избрано много внимателно, разказаха присъствали на огледа. Бонев е разстрелян от упор, заобиколен от охранителите си, на територия, където се е чувствал в пълна безопасност и е ходел всеки ден. Наемниците са дошли с два автомобила - единият, краден "Нисан", вече е открит и се изследва. По данни на очевидци другата кола била със синя лампа, но без обозначителни знаци.

Малко след 15 часа нападателите спрели пред главния вход, където, както обикновено, пазели двама от гардовете на Бонев. Килърите инсценирали полицейска проверка - част останали при охраната на вратата, другите влезли вътре. Били облечени в черно, с маски и бронежилетки. Целият персонал е накаран да мине зад бара и да легне на земята.

Компанията, която е била единствена в ресторанта, също била свлечена на пода. По-късно при огледа било установено, че охранителите са накарани да легнат един върху друг, така че да нямат никаква възможност да отговорят. По тях е стреляно от упор, в тялото и главата. Най-дълъг откос е направен по Бай Миле - според следовател куршумите са отнесли част от главата му. Криминалист посочи, че екзекуторите са произвели и контролни изстрели в главите на жертвите, което не е обичайно при стрелба с автомат.

Разследващите били впечатлени от още един факт - стрелците са действали много професионално и въпреки това са си позволили да проявят емоция и да стрелят два пъти по любимия аксесоар на Бонев - часовник с диаманти за над 180 хил. евро. Един куршум е скъсал верижката на Бонев, друг е помлял циферблата.

Първият бомбен атентат при сегашния тандем в МВР Георги Петканов - Бойко Борисов беше именно срещу Бай Миле в столичния квартал "Изток". Това стана ден след като на 30 август 2001 г. Борисов беше назначен от премиера за главен секретар във вътрешното министерство. Тогава Бонев се отърва невредим и се изнесе зад граница, но три години по-късно не успя да се спаси от кървавата вендета.

По данни на полицията, когато е станало нападението, Методи Маринков тъкмо си тръгвал. В полицейското му досие фигурира сводничество. По данни на МВР наскоро той опитал да организира собствена наркомрежа в Пловдив, но бил изтласкан от местните босове. Поискал срещата с бай Миле под предлог, че се интересува от трансфер на футболисти.

Час преди убийството Бонев е имал още една среща - с наследник на Филип Найденов-Фатик, който обаче не е криминално проявен и сам се е обадил в полицията. От него Бай Миле искал да купи бронирано ауди. Преди смъртта си Бонев се е движел с "Мерцедес Пулман", който струва около 900 хил. евро и е с четвърта степен на бронировка и окачване, предвидено за петтонен автомобил. С такава лимузина се движи главният прокурор Никола Филчев.


Тагове:   Миле,   Милчо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - бай Миле
03.06.2009 14:47
Познавах бай Миле беше много готин и добър човек.Много го уважавах.
цитирай
2. анонимен - анонимен
16.09.2009 20:07
имах честа да познавам МИЛЧО БОНЕВ, Наистина беше много готин човек,Поклон пред паметта му.
цитирай
3. анонимен - марчела
16.09.2009 20:13
Познавам съпругата на Милчо Бонев.Силвия Панагонова-много коректна и борбена жена.Свалям й шапка.
цитирай
4. анонимен - Милчо Бонев - бай Миле
23.01.2010 20:20
ne im sa4uvstvam. kur6um za takiva utrepki
цитирай
5. анонимен - ooo
06.09.2010 12:59
nai golemiq za men be6e bai mile
цитирай
6. анонимен - Йордан Марков-ВАРНА кв.Аспарухово
10.10.2010 18:05
замен беше много точен човек Йордан Марков както и бай Миле познавах ги лично тва бе голяма загуба сега нещата можеби щяха да са по друг начин мир на прахът им има хора които ги помнят и ще ги помнят за цял живот пожелавам на Марко Марков дълъг и щаслив живот и успех във начинанията му братко трябва да ги помним те бяха хубави хора
цитирай
7. анонимен - Edin edinstveno vsickite sa pomiyari;;
08.01.2012 16:02
Da vi kaja nesto.vie ako tiya hora gi mislite za mafia i mutri prosto ne razsijdavate hubavo te sa nay golemite pomiyari...nay goliyamata mafia e SEDAT PEKER deto mu svaliha sapka na nego?????
цитирай
8. анонимен - о
27.08.2012 15:44
да
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mutri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2034247
Постинги: 25
Коментари: 403
Гласове: 84
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031