Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2013 12:06 - Българския Джак Изкормвача - Жоро Павето
Автор: mutri Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6035 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.08.2013 12:10


image

Жоро Павето, наричан още българския Джак Изкормвача, е сериен изнасилвач от квартал Коньовица, действал в София през 1968 г.

За няколко месеца са извършени 6-7 изнасилвания, като нападната жена на 69 год. умира в болница. Прякорът „Жоро Павето“ идва от намереното паве, увито в носна кърпа до една от потърпевшите.

В тези престъпления е обвинен глухонемият Милчо Миланов от село Ракита и задържан от полицията. Въпреки че е осъден и лежи известно време в затвора, по-късно той е освободен поради липса на достатъчно доказателства.


image

 В действителност тогавашната милиция през 1968 година спипва Милчо Кирилов, а след това тези убийства временно престават. Никой обаче не може да каже със сигурност, че това е истинския Жоро Павето. Малко по-късно подобни престъпления са регистрирани и в други градове извън столицата.

Разследват се всички случаи на странно сексуално поведение. На 11 май 1968 г. след полунощ е заловен 25-годишен младеж, който бяга чисто гол по улица "Узунджовска" в самия център на София. Оказва се, че работи в научен институт. Той обяснява, че е зле с нервите и тича за здраве.

На 6 ноември 1968 г. към 21,30 часа някакъв младеж е забелязан да наднича през прозореца на жена на 58 години, която тъкмо се събличала да си ляга. Воайорът се качва на наредените под прозореца дърва, но купът се срутва и жената го забелязва. Тя писва, а младежът напира да влезе при нея. Привлечен от виковете, зетят на жената подгонва воайора, който хуква да бяга. В преследването се включва полугол съсед, работещ в криминалната милиция.

Преследваният влиза в общежитието за глухонеми на улица "Козлодуй" 187. Криминалистът го спипва в едно легло, където той се прави на заспал, и го отвежда във Bторо районно управление на милицията. Арестуваният мъж е на 25-годишна възраст и интересното е, че е глухоням. Той полежа малко в ареста, след което го пуснаха да се върне в родното село Ракита. Съседите на Милчо твърдят, че той е добър, уравновесен човек и директно обвиняват милицията, че е спипала съселянина им, за да стимулира дейност. Набеденият за Жоро Павето мъж пасе овце и си размята овчарската тояжка. "Милиционерите търсиха глухоням, за да им е по-лесно да го набедят", възмущаваха се от тогавашните похвати съселяните на безмълвния овчар, а никой не разбра каква е в действителност цялата истина.

Дори и след ареста на „Жоро Павето”, майките не пускаха дъщерите си по тъмно и трепериха всеки път, когато те са навън. Една от жертвите на Павето, която е успяла да се измъкне съвсем разрушава версията на милицията, че серийният изнасилвач е глухоням. „Да мълчиш. Не викай или си мъртва” казал престъпникът, малко преди девойката да успее да се измъкне от вдигнатата нагоре с увит камък ръка.

  Последователи

Жоро Павето не може да се оплаче от забрава или от липса на последователи. Няколко години по-късно, в началото на 70-те, се появява друг сериен нападател на жени, когото наричат Жоро Павето Втори. Той е далеч по-опасен – извършва десет изнасилвания и едно двойно убийство през 1973 г. През 1975 г. залавят престъпника – 25-годишният Георги Йорданов. Той признал, че бил влюбен в някаква туркиня, която не отвърнала на чувствата му, и затова започнал да напада непознати жени. Така си отмъщавал за несподелената любов. Винаги изнасилвал след употреба на алкохол. Осъждат го на смърт и го разстрелват. Историята разказва и за Жоро Кибрита, който подпалвал сватбени магазини; Жоро Шилото, който ръгал в краката жени по трамвайните спирки; а Жоро Газта „забравял“ шишенца сълзотворен газ под седалките в кината.

Истината е, че всеки по-голям град в България си има свой Жоро Павето. Един 18-годишен младеж от Сливен например се пробвал да копира „подвизите“ на легендарния софийски престъпник, като за една година нападнал и изнасилил десет жени. След залавянето си признал за още десет жертви.

Многократно осъжданият перничанин К. Ч. също е претендент за титлата Жоро Павето. Всеки път, когато излизал от затвора, той нападал в тъмното жени и ги изнасилвал. Залавяли го, прибирали го зад решетките, където полежавал известно време и щом го пуснели, престъпленията се повтаряли отново…

Преди няколко години и Габрово се сдоби с Жоро Павето в лицето на 22-годишния К. И. На пръв поглед той е миловидно и добро момче, но на съвестта му лежат десетки жертви. Маниакът ги издебвал в гръб и ги повалял на земята с каратистки удар, тъй като тренирал бойни изкуства. Опитвал се да блудства с тях и накрая ги ограбвал.

Градът на тепетата също може да се похвали с последовател на прочутия изнасилвач. Двадесет и шестгодишният пловдивчанин Славейко Шишков получи рекордните 63 години лишаване от свобода за нападенията си над млади жени. Той бе наречен Жоро Павето, защото нападал и удрял жертвите си в гръб.

Последният столичен имитатор на Жоро Павето е Исмаил Шариф. Той нападал сексапилни момичета край Търговския техникум в столичния квартал „Иван Вазов“. Перверзникът душил жертвите си, докато ги изнасилвал, за да получи по-голяма наслада от акта. Бруталният сексманиак от кърджалийското с. Старово бе заловен едва през 1998 г., и то след шест поредни престъпления. В следствието Шариф призна, че през деня избирал жертвите си по златните накити, а по тъмно подбирал по-сексапилните фигури. Винаги нападал жените в гръб и веднага започвал да ги души. Удоволствието за него било не от акта, а от стоновете на жертвите. Насилникът получи 13 и половина години затвор, но не се знае кога ще излезе.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mutri
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2037491
Постинги: 25
Коментари: 403
Гласове: 84
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930